Egen blues

Under åren har det dykt upp en hel del låtar som klart och tydligt haft sitt ursprung i den mylla jag växte upp ur, eller ska vi hellre säga ett bluesträsk. Som till exempel Doktor Blues
Det är en låt av något äldre datum. Dr Blues är tillägnad alla saknade vänner … både i detta livet och det bortom (Pretentious, Moi?).
Just den här versionen är ihopsnickrad i Apples utmärkta nybörjarprogram GarageBand. Trummorna kommer från Mick Fleetwoods samplingsplatta med blueskomp – konverterade till Apple Loops – och resten av kompet är instrument som finns färdiga i GarageBand. Gitarren är en underbar Telekopia från Fernandez (med en Texas Special- och en VanZandt-mikrofon) och sången kommer från undertecknad upptagen genom en Blue Baby Bottle.

Min dotter Kim har gjort den fina kaninen…

 

Willie’s Blues
Den här låten gjordes direkt efter att jag fått reda på att Willie Dixon hade avlidit. Från början fanns även ett talat mellanparti där jag skickade broder Willie en sista hälsning… men det kändes en aning pretentiöst så det fick stryka på foten (den högra). Willie’s Blues spelades i programmet ”Trender och traditioner”, som producerades av Ulf Gruvberg i P3. Trummorna trakteras av en gammal hederlig Roland TR-707, och när jag pratade med Gruvberg undrade han om det var riktiga trummor, eller trummaskin. Tydligen hade inte vare sig han eller hans ljudtekniker kunnat avgöra detta spörsmål. Rätt kul, faktiskt.

Hursomhelst… visslingen är i alla fall manuellt blåst – detta var innan samplingar och loopar började hemsöka våra studior, och alltsammans är inspelat på en gamma hederlig Tascam 244 Portastudio.”Ah, those were the days.”

Du får precis som du vill
En väldigt tidig låt inspelad på kassettporta. En låt som min gamle kompis, Göran J, brukade spela på sina sologigg. För övrigt en av få av mina egna låtar, som någon annan tagit upp. Den här är till dig Göran; vila i frid!
(This is for you, Göran. R.I.P.!)